jastrade k

Succesvolle dochters Zastrade in de spotlights

Topmerrie Zastrade (ster-vrl.keur-doc-preferent-prestatie v. Rousseau), bekend als de moeder van onze KWPN Goedgekeurde hengst Intro-K (V. Apache) heeft naast haar goedgekeurde zoon nog meer opvallend presterende nakomelingen. Zastrade is zelf op dit moment in blakende conditie en wordt hopelijk nog vele jaren ingezet als fokmerrie. Inmiddels heeft Zastrade bij Daan en Dirk Kösters op stal 9 veulentjes gegeven, waarvan 5 merries zijn. Onderstaand stukje gaat over de “dames” van Zastrade en hun prestaties in de afgelopen periode.

NMK Merrie Estrade- K behaalde op jonge leeftijd al mooie resultaten. Deze grootramige merrie (v. Johnson) scoorde een 80+ score op de IBOP, haalde in elk jaar dat ze de Pavo Cup mee liep de halve finale, won een bronzen medaille op het NK in het L2, liep op 7 jarige leeftijd op lichte tour niveau en is daarna ingezet als fokmerrie. In 2017 werd Mastrade-K geboren, een prachtig merrieveulen van Apache en dit jaar heeft ze wederom een mooi merrieveulen (v. Franklin) aan de voet.

image1

Foto: Estrade- K tijdens de halve finale van de Pavo Cup (Digishots)

Fastrade- K (v. United) is eveneens een grootramige merrie. Onlangs heeft ze onder Aniek de Laat haar Z2 debuut gemaakt en hiermee is ze definitief Elite-Sport- DOC merrie geworden. Fastrade K is in eigendom van Ad de Laat en wordt ingezet voor de sport icm fokkerij.

36087518_1971026116305119_7528124453436260352_n

foto: Fastrade-K  bron: Facebook pagina Aniek de Laat

Zusje Hastrade-K doet sportief ook goede zaken. Als 3 jarige liep ze in de kampioensring op CK Strijen en ook zij is net als haar oudere zussen in het bezit van de predicaten Elite en D-OC.  Deze Chinook dochter vormt vanaf jonge leeftijd een combinatie met haar amazone en mede-eigenaresse Laura Groeneveld, die Hastrade-K samen met Janine van Twist als jong paard heeft aangeschaft, en ze starten inmiddels succesvol Z1 dressuur. Afgelopen week is zij reservekampioen geworden in kring Oost Maas en Merwede.

35070814_2123286034353797_5816731332037836800_n

Foto: Hastrade- K bron: Facebook pagina Laura Groeneveld

In 2017 is NMK Merrie en volle zus van KWPN GGK Intro- K (v. Apache) geslaagd voor haar IBOP test en daarmee bevordert tot Elite-IBOP-DOC merrie. Jastrade-K is via de prinsjesdag veulenveiling in eigendom gekomen van de Fam Vrolijken te Wezep. Na de merriekeuringen en de IBOP is ze ingezet voor de fokkerij en op dit moment heeft ze een veulen van Incognito aan de voet.

jastrade k

Foto: Zastrade en Jastrade-K. Bron: Prinsjesdag veiling

De dames zorgen voor goede opvolging voor stammoeder Zastrade. We hopen nog lang te mogen genieten van deze merrie met haar top nakomelingen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.