Over Femke de Laat

Mijn naam is Femke de Laat en ik ben geboren in 1987 in Schijf. Al vanaf mijn 5de jaar ben ik fanatiek bezig met de paardensport. In mijn jongere leeftijdsjaren ging het vooral spelenderwijs in de spring en dressuurrichting. Al snel wist ik wel dat ik verder wilde in de Dressuursport. Bij de pony’s heb ik altijd jonge pony’s gereden en opgeleid tot M1, M2 en later heb ik met de pony Fonske succesvol Z2 gereden.Na deze geweldige tijd maakte ik de overstap naar de paarden met Vivaldi (v. Matterhorn x Saluut) die destijds 3 jaar was toen ik met hem begon. Vivaldi heb ik tot het Z2 opgeleid en werd daarna als 6 jarige verkocht. Naast het thuis rijden met de paarden en mijn school ging ik op mijn 15e jaar werken bij Dressuurstal Jespers waar ik 3 jaar gewerkt en veel geleerd heb.

Tijdens mijn studie ben stage gaan lopen bij de hoogstaande Dressuurstal Van Baalen te Brakel. Hier heb ik 2,5 jaar gedeeltelijk intern gewerkt en super veel geleerd wat betreft de omgang met paarden en vooral het opleiden en verbeteren van een dressuurpaard. Gelukkig heb ik hedendaags nog steeds de kans om elke week bij Dressuurstal van Baalen te trainen waar ik nog steeds erg veel van leer. Tijdens mijn periode bij Dressuurstal Van Baalen kreeg ik de beschikking over Tommie (v. Krack C x Darwin) een bruine ruin welke in eigendom was van mijn vriend Dirk Kösters en mijn vader Ad de Laat. Met Tommie begon ik op Z1 niveau en is ondertussen opgeleid tot Intermediaire 1 niveau waarna we hem verkocht hebben naar Japan. Na Tommie zijn er vele goede talentvolle paarden gevolgd. Welke sommige van hen nog hier op stal staan en sommige inmiddels verkocht zijn..

Naast het rijden in de Subtop rijd ik ook erg graag jonge talentvolle paarden en ik vind het een uitdaging deze paarden zo goed mogelijk voor te stellen op jonge paardencompetitie’s als de Pavo Cup, Subli Cup, VSN, Ibop proeven etc. Naast het rijden van deze competitie’s vind ik het erg leuk om met een jong paard aan de slag te gaan en op te leiden van de basis tot de hogere dressuur. Hier kan ik elke dag enorm van genieten! Met mijn wedstrijdpaarden train ik wekelijks bij Emmelie Scholtens. Ik vind het heel belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Dit alles wordt vooral mede mogelijk gemaakt door mijn vriend Dirk Kösters (zie hoefsmederij) en mijn ouders. Samen met Dirk hebben we elk jaar ook enkele jonge paarden die we zadelmak maken, africhten en later weer verkopen. Dirk spot de paarden onderweg en ik rijd ze wat het tot een goede combinatie maakt.

Mijn ouders zorgen ervoor dat ik de accomodatie van hun pensionstal kan gebruiken en helpen me ook met de dagelijkse werkzaamheden waar ik ze erg dankbaar voor ben!

Meer info

Heb je vragen of wil je meer informatie kijk dan bij contact voor alle contactinformatie.