“Subtop: Femke de Laat pakt twee zeges met Krack C-zoon”

Gepubliceerd in: Horses.nl op 02-03-2011

Dressuuramazone Femke de Laat had een topweekend in Manege Reigershof te Oud Gastel. Met haar Tommie (v. Krack C) startte ze in het ZZ-licht en wist ze twee proeven om te zetten in winst. Er kwamen veel ZZ-lichtcombinaties in actie in Oud Gastel en de organisatie verdeelde ze over drie groepen. Naast De Laat wisten Maria Henneman, Linda Henrich, Svenja Nolsen en Danique Janssen oranje linten binnen te halen.

Femke de Laat reed afgelopen november haar eerste wedstrijd in het ZZ-licht. Inmiddels zijn de punten voor het ZZ-zwaar binnen en wil ze in april de overstap naar het ZZ-zwaar te maken. In Oud Gastel zette De Laat de concurrentie met name in de eerste proef op geruime afstand. Ze scoorde 67,97% en 64,52%. “Ik was over de eerste proef meer tevreden dan over de tweede”, vertelt De Laat. “In de eerste proef kon ik met veel controle rijden en daardoor kwamen de oefeningen goed uit de verf. De tweede proef had ik thuis niet vaak geoefend en nog nooit op concours gereden. Voor mijn gevoel was deze proef rommeliger dan de eerste.”

Het ZZ-zwaar betekende winst voor Evelien de Bruin en Jeroen Okkema. Grand Prix-ruiter Okkema kwam in actie met zijn royaal gelijnde Kostendrukkers Tops Field (v. Flemmingh). Met een score van 64% zette hij de concurrentie ruimschoots op achterstand. Evelien de Bruin werd in de eerste proef vijfde en pakte in de tweede proef, waarin Okkema niet meedeed, de winst. Haar Jazz-zoon United Ruud ging naar 62,86%.

Bron: Horses.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.