“Dressuurdubbelslag Femke de Laat”

Gepubliceerd in: BN – De Stem op dinsdag 17 januari 2012

PAARDENSPORT – Dressuurrijdster Femke de Laat uit Schijf aasde met haar Krack C-ruin Tommie op de subtopdressuurwedstrijden in Oirschot op één promotiepunt. Het werden er vier. De amazone van Stal Het Rozenven won twee ZZ-Z-rubrieken met bovenmodale scores.

“Dit had ik nooit kunnen denken”, zei De Laat. “Nu kunnen we zaterdag in Den Goubergh in de Prix St. Georges starten. Dat wordt spannend. Ik reed nooit eerder zo hoog en ook voor Tommie is het nieuw.” In de eerste ZZ-Z-proef zaten nog een paar kleine foutjes maar daar stonden sterke galoponderdelen en pirouettes tegenover. In de tweede proef liet Tommie zien ook een beste draftour in huis te hebben.

Ook Jeroen Okkema van Stal Argonaut St. Willebrord reed Top’s Zoe naar ZZ-Z-winst. Het gaat snel met de Negro-vosmerrie. Ze kwam bij Okkema op stal om het KWPN-sportpredikaat te behalen, maar ze is gebleven. Pieter Ton (Steenbergen) schoot met Veff’s Falco juist iets tekort voor een ZZ-Z-hoofdprijs.

Dominique Filion hield met Westrade’s Wishfull, stalnaam Wim, in Oirschot haar generale repetitie voor Jumping Amsterdam. Ze reed met een royale score met de Rubelsschimmelruin, waarmee ze onlangs werd opgenomen in het nationale Future Testkader, naar Intermediaire-I-winst. Filion hield haar troef meer dan een maand uit de wedstrijdsfeer. Daarom wilde ze hem vóór Amsterdam nog een keer op vreemd terrein starten.

Wishfull had nog wat foutjes, maar er verschenen ook twee negens op het protocol. Eenmaal voor de uitgestrekte galop en eenmaal voor de uitgestrekte draf.

Bron: BN – De Stem

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.