“Arion Vissers wint mencompetitie”

Gepubliceerd in: BN – De Stem op dinsdag 28 februari 2012

PAARDENSPORT – Menster Arion Vissers (17) uit Rucphen moest in de Geldropse menfinale met haar New-Forester Quinty alles uit de kast rijden om competitiewinnares te worden.

Na drie wedstrijden stond ze tweede. In beide manches leverde ze foutloos de scherpste overalltijden af. Drie menners ex aequo was het gevolg. Reglementair was het resultaat van de eerste manche van de finaleproef bepalend. En daarin reed de Ruc- phense het hele veld op minstens vier seconden.

Ook vader Frans Vissers maakte in de finale progressie. Met zijn vierspan hackney’s schoof hij op van plaats drie naar twee. Hij bracht zijn span eveneens tot tweemaal toe foutloos aan de meet.

“Snelheid is nu voor mij nog niet het belangrijkste. Het span moet eerst dressuurmatig goed in orde zijn.” Vader en dochter Vissers gaan zich in het komende outdoorseizoen ook in de KNHS-samengestelde wedstrijdsport storten.

Dressuurrijdster Femke de Laat uit Schijf reed op subtopwedstrijden in Maren-Kessel een sterke Prix St. Georges. Met haar Krack C-telg Tommie werd ze met een score van 64,14 procent tweede achter Jill Huybregts.

Dressuurrijdster Linda Henrich uit Oud Gastel reed in Zwijn- drecht met haar Jazz-dochter Orlene Reina naar de plaatsen één en drie in de ZZ-L-rubrieken. Het bracht haar voldoende winstpunten voor promotie naar de subtopwedstrijden in de ZZ-Z-klasse.

Bron: BN – De Stem

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.